Ereburger

De titel Ereburger van het Lappegat is op maandag 11 maart 1991 ingesteld door de gezamelijke carnavalsverenigingen uit Geldrop. Naar aanleiding van het feit dat het in 1990 vijfentwintig jaar geleden was dat Prins Brompiet, voor het eerst tijdens carnaval, Geldrop omdoopte tot Lappegat, is toen de Lapmedaille voorgesteld. Deze onderscheiding die de benoeming tot Ereburger van het Lappegat onderstreept wordt vanaf het jaar 1992 jaarlijks bekend gemaakt tijdens de Sleuteloverdracht.

De persoon die deze eer ten beurt valt wordt onderscheiden met de titel Ereburger van het Lappegat en ontvangt de daarbij horende Lapmedaille. Deze medaille is ingesteld op 22 april 1991 door het Ereburgercomité dat op dezelfde datum in het leven is geroepen door de gezamelijke Geldropse Cranavalsverenigingen. en deze ook vertegenwoordigt in de vorm van het Ereburgercomité onder voorzitterschap van de Stichting Stadsprinscomité Geldrop.

Elk jaar wordt er in Lappegat een Ereburger gekozen. Dit wordt gedaan door het Ereburger comité. Dit comité bestaat uit mensen van de diverse carnavals verenigingen uit Geldrop te weten:

Stadsprinscomité Geldrop (voorzitter)
CV de Geldropse Jagers
CV de Broakese Zotten
CV de Doorzetters
CC de Supermanstam

Elke vereniging heeft een vertegenwoordiger in het Ereburgercomité en samen hebben zij de moeilijke doch eervolle taak om samen tot een goede Ereburger te komen.

De Ereburger moet iemand zijn die de Geldropse Carnavalsgemeenschap een warm hart toedraagt en zich zonder schromen inzet voor de Geldropse gemeenschap en Carnaval op een goede manier vertegenwoordigt of heeft vertegenwoordigt.

ONZE RESIDENTIE
Hoog & Droog Geldrop
WC Coevering 32A
5665 GA Geldrop
www.hoogendroog.com
info@hoogendroog.com

Design & realisatie mogelijk gemaakt door Hoog & Droog